Открили са спасителната лодка на Адолф Хитлер?

gettyimages (архив)
share

Ние намерихме спасителната лодка на Адолф Хитлер, заявиха датски археолози, написа британският в. Дейли мирър.

Изследователите на миналото от скандинавското кралство твърдят, че са открили подводницата, с която водачът на Третия райх е избягал от Германия. Става дума за кораб на нацисткия военноморски флот U-3523. "Плавателният съд е бил последната дума на тогавашната техника. Той е могъл да стигне до Южна Америка без да се появява на водната повърхност", сподели Петер Хансен пред таблоида.

По думите на учения подводницата е отплавала от някое германско пристанище в края на април 1945 г. "Тя е оставила своя високопоставен пътник и съпругата му Ева Браун в някоя държава на другия край на света и е поела курс към завръщане. Подводницата е била потопена след британската бомбардировка на 6 май 1945 г., когато последният нацистки войник е напуснал Дания", разказа още той.

Според официалната версия Хитлер и Браун се самоубиват малко след като са сключили брак на 30 април 1945 г. и техните останки са били унищожени от съветските власти.

Привърженици на конспиративни теории оспорват тази версия. Те смятат, че фюрерът е заминал за Латинска Америка и доживял до дълбока старост.

Водещи новини

Още новини