Масово изтребват кучета в Сицилия

Pixabay
share

Анималисти откриха в южния сицилиански град Шака между вторник и четвъртък на отиващата си седмица 30 кучешки трупа. Според защитниците на животните песовете са били до един бездомни и всички били яли кюфтета със силна отрова, разхвърляни покрай пътищата в изключително живописния район.

След като научи за масовото кучешко изтребление, кметицата на Шака Франческа Валенти издаде заповед, с която задължи съгражданите си да пазят и себе си, и домашните си любимци, от пръсната в зоната на града храна, пише "Монитор".

Полицията засега не е открила авторите на масовата кучешка касапница, но медиите на о. Сицилия вече написаха черно на бяло поне две хипотези за чудовишното престъпление срещу четириноги. Според първата хипотеза бездомните кучета в района на красивия старинен град Шака били досадно много, а общината нямала приют, в който да ги прибере и местните хора просто били решили да се отърват сами от напастта. Втората хипотеза е свързана с мястото, където са открити останките на мнзинствто песове – все в близост с големия градски плаж, от който през миналото лято помиярите буквално прогонвали туристите. И нищо чудно арендаторите на пясъчната ивица и собствениците на хотели и ресторанти наоколо да са организирали сами разправата с нежеланите четириноги.

А що се отнася до кметицата Франческа Валенти, тя пък бе заплашена вчера от анонимни защитници на животните, че ако не разкрие в най-скоро време кучешки приют, на оня свят щели веднага да бъдат пратени всичките й домашни любимци.

Водещи новини

Още новини