ЕК се надява стабилността в Германия да бъде съхранена

novini.bg
share

Европейската комисия изрази днес надеждата приемствеността и стабилността в Германия да бъдат съхранени на фона на съобщенията за провала на преговорите за съставянето на ново правителство в Берлин.

ЕК уважава изцяло конституционния процес в Германия. Германският основен закон предлага основа за стабилност и приемственост в подобна обстановка, особено в светлината на уроците от миналото. Комисията е убедена, че този път няма да бъде различно - приемствеността и стабилността ще бъдат съхранени, те са запазена марка за германската политика, коментира говорител на институцията. Няма да гадаем за всяко възможно отражение (на провала на преговорите), добави той в отговор на въпрос какви биха били последиците за еврозоната, по въпросите с миграцията и сигурността в ЕС, информира БТА.

Както БТА съобщи, консервативният блок ХДС/ХСС на досегашния германски канцлер Ангела Меркел снощи не успя да се договори със Свободните демократи и Зелените за съставяне на управляваща коалиция. Досега се очакваше Меркел да оглави за четвърти път германското правителство.

Водещи новини

Още новини