Над 1500 са ранените след паниката в Торино, дете е в кома

Туитър
share

1527 са ранените след блъсканицата снощи в Торино сред футболни привърженици. Паника обзела хората, събрали се пред видеостена за финала от шампионската лига между "Ювентус" и "Реал Мадрид", след като се притеснили, че има бомбена заплаха. Тежко ранени са дете на 7 години, жена и мъж. Детето е в кома, съобщава БНР.

Хиляди привърженици на "Ювентус" се бяха събрали на централния площад "Сан Карло" в Торино пред видеостена. Около 22 часа местно време тези, които са в края на тълпата, чули тътен. Създала се паника и вълна от хора се понесла в посока към видеостената. По-късно ще стане ясно, че е паднала метална преграда към подземния паркинг и това е причина за тътена, който уплашил хората. Психозата за евентуална бомба е довела до реакцията на хората, смятат за момента властите.

Прокуратурата започна разследване за създадена фалшива тревога.

Медиите, които отразяваха събитието от площад „Сан Карло” в Торино са помолени да съдействат на властите със свои материали за изясняване на случилото се.

"Беше една невероятна навалица и невиждана блъсканица за излизане от ситуацията. Много се спъваха в другите хора, други бяха съборени. Объркването и отчаянието бяха огромни", каза пред Националното радио студентът от Торино Иларио Прато, който е бил в близост на площада и се е предпазил зад колона по време на инцидента.

Много от присъстващите на площада не са и разбрали как е свършил финалът на Шампионската лига в Кардиф. Оттам веднага се завърна кметът на Торино Киара Апендино. Загриженост по случая изрази премиерът на Италия Паоло Джентилони.

Няма информация за пострадали български граждани и при другия инцидент от снощи - на площад "Сан Карло" в Торино. Генералното ни консулство в Милано следи ситуацията и поддържа контакт с местните власти. Българските граждани могат да подадат сигнал за техни близки, които може да са били засегнати при инцидента, на дежурния телефон за спешни случаи.

Водещи новини

Още новини