Яна Георгиева, очевидец в Ница: Шофьорът караше на зигзаг и се целеше в хората, цялата алея беше в т

share

В момента, в който камионът връхлетя, се прибирах към вкъщи, вървях по главната улица. Шофьорът се навеждаше и гледаше къде има повече хора, за да ги сгази, беше тръгнал да убива. Благодарение на приятелят ми не ме блъсна, защото той ме дръпна. Паднах и се изправих, започнах да бягам. Видях как той удари една бебешка количка и я размаза, не знам дали имаше бебе вътре.Това разказа в ефира на БТВ българката Яна Георгиева, очевидец на атаката във френския град Ница.

"Хората не можеха да осъзнаят, че това е атентат. Те си мислиха, че той кара на зигзаг, защото му е станало лошо. Пред камиона имаше млади семейства с деца, нормални хора, дошли да гледат зарята", разказа още тя.

Има много жертви от камиона, има жертви скачали от парапета към плажа, а там е много високо. Това, което видях е, че жертвите са много повече от 80 души. Цялата алея беше обсипана с трупове. Заведенията се превърнаха в болници. Шофьорът ми приличаше на арабин, имаше брада и шапка. Полицията не можа да спре камиона цели два километра", обясни Георгиева.

Те бе категорична, че не е чула стрелба. "Няма как да караш така и да стреляш", категорична е ужасената жена.

Водещи новини

Още новини