Еврокомисар: За ЕС ще бъде изключително трудно да работи с Доналд Тръмп

Getty Images/Guliver
share

За Европейския съюз ще е изключително трудно да работи с правителство на Доналд Тръмп, ако кандидатът на републиканците спечели президентските избори в САЩ през ноември. Това заяви европейският комисар за икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси, цитиран от Франс прес.

Европейската комисия не е заела позиция във връзка с кандидатката на демократите Хилари Клинтън и с Доналд Тръмп, увери преди всичко еврокомисарят в интервю за френски медии.

Запитан дали Брюксел все пак има предпочитания към някой от двамата конкуренти, Московиси отговори: Да, защото погледна ли Доналд Тръмп, виждам популист, виждам изказвания, критикувани от членове на Републиканската партия, и то не от кого да е, а от председателя на Камарата на представителите Пол Райън, виждам антиевропейски и протекционистки изказвания, пише БТА.

Според еврокомисаря ще бъде извънредно трудно да се работи с правителство на Тръмп. "Като политически ръководител бих искал да избегнем това", отбеляза Московиси. Ако утре Тръмп стане президент обаче, той ще получи тази легитимност и ще трябва да се работи с него, подчерта той.

Водещи новини

Още новини