Имаме атака, насочена директно към европейските институции, обяви Малинов

Булфото
share

Най-добре е да си припомним, че Брюксел не е много по-голям от София. Представете си, че в София има 2 взрива на летището, след което научавате, че има взрив на Орлов мост. Т.е. толкова е разстоянието от метростанцията до Европейския парламент. И в момента, разбира се, научавате, че публичният транспорт е спрян. Разбира се, когато стане атентат на метростанция, всички пътища, които водят дотам, са затворени.

Това заяви по телефона от Брюксел, пред бТВ, евродепутатът Светослав Малинов по повод взривовете в белгийската столица, които взеха живота на десетки.

„По време на инцидента аз бях у дома. Живея много близо до ЕП и ходя на работа пеша, затова ще отида на работа. Има обаче колеги, които няма да дойдат днес на работа, може би няма да дойдат и утре“, продължи Малинов.

„От ноември насам ние знаем, че в Брюксел са се активизирали специалните служби. Независимо, че антитерористичната дейност на белгийската полиция дава резултати, тя пак не може да опази белгийските институции. Метростанция „Малбек“ е ключова, тя е малко изнесена от центъра на Брюксел и според мен за първи път имаме атака, насочена директно към европейските институции“, на мнение е Светослав Малинов.

Водещи новини

Още новини