След почти две години. Еврозоната е отбелязала търговски излишък

share

Еврозоната е отчела първия си търговски излишък от близо две години през септември, съобщи Европейската централна банка, цитирана от АФП.
Балансът по текущата сметка се придвижва към излишък от 0,5 милиарда евро след дефицит от 5,6 милиарда евро през август, съобщиха от ЕЦБ. Последният излишък по текущата сметка е публикуван от еврозоната през 2010 г. Настоящата текуща сметка включва износа и вноса на услуги и стоки, както и други трансфери.

По-рано милиардерът Уорън Бъфет заяви, че европейската дългова криза е показала „голяма пукнатина” в системата на еврозоната, предава Ройтерс. Той заяви, че ще са нужни повече от думи за поправяне на системата. "Знам, че тази система, както е конструирана в момента, има голяма пукнатина, и тази пукнатина няма да бъде поправено само с думи”, заяви той при първото си посещение в Япония.
Бъфет, който е наричан „Оракула на Омаха” заради дългата си кариера на инвеститор, заяви, че няма идея как ще приключи дълговата криза, която започна преди две години в Гърция.

Водещи новини

Още новини