Италианският кабинет е изправен пред политически риск (обновена)

gettyimages
share

Новото правителство от технократи на италианския премиер Марио Монти има уникална възможност да реформира мудната икономика и да издърпа страната от ръба на пропастта, но е изправено пред големи политически рискове, коментира АФП.

Според представители на бизнеса, цитирани от агенцията, казват, че новият кабинет е съставен от експерти, които имат шанса да проведат радикални проблеми в страната, които са били отлагани дълго време.

Един от основните проблеми на страната е пенсионната реформа. Новият социален министър Елза Форнеро е водещ експерт в областта. Но тя трябва да приеме драстични реформи в областта на пенсионирането. Промените бяха дълго време блокирани от съюзника на бившия премиер Силвио Берлускони Северната лига.

Днес Италия бе блокирана от трансортна стачка. За няколко часа спря движението на наземния транспорт, метрото и регионалните влакове в големите италиански градове. Стачката ще засегне и въздушния, и морския транспорт. Възможно е някои от вътрешните полети да бъдат отложени или отменени.

Водещи новини

Още новини