Лондон за доклада "Литвиненко": Изводите са тревожни

gettyimages (архив)
share

Изводите на доклада за смъртта на Александър Литвиненко са много тревожни, заяви британският премиер Дейвид Камерън, пише лондонският в. Гардиън.

Лидерът на правителството в Лондон коментира резултатите, оповестени днес от съдия Робърт Оуен. Според авторите на документа ликвидирането на избягалия в Обединеното кралство бивш агент на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е било съгласувано на най-високото ниво в Москва и е получило одобрението на руския президент Владимир Путин.

"За съжаление заключението на магистрата потвърди нашите подозрения. Такива действия не са приемливи от страна на нито една държава, а още повече от страна, която е  членка на Съвета за сигурност на ООН", се посочва в комюнике на Даунинг стрийт 10.

Представител на Консервативната партия на Камерън също заяви, че Великобритания вероятно ще трябва да преразгледа отношенията си с Русия.

Литвиненко, който бе остър критик на Кремъл, почина през 2006. Той бе отровен с радиоактивния елемент полоний 210. За виновници за смъртта на бившия агент на ФСС му са сочени бившите му колеги Дмитрий Ковтун и Андрей Луговой.

Водещи новини

Още новини