Британският министър на отбраната обезпокоен от руските въздушни удари в Сирия

Getty Images/Guliver
share

Великобритания "е все по-силно смутена" от руските въздушни удари срещу умерените опозиционни сили и цивилни в Сирия, заяви днес министърът на отбраната Майкъл Фалън. Той каза още, че е крайно време водената от САЩ коалиция да се възползва от неотдавнашните загуби от "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

Фалън направи изявлението в Париж, където ще участва в среща на министрите на отбраната на страните от коалицията, на която ще бъде направена оценка на действията й в Сирия и Ирак.

"Броят на жертвите продължава да расте. По наши преценки са избити няколко стотици цивилни с безразборни удари в населени райони и срещу опозиционни сили, борещи се срещу режима на Башар Асад", каза Фалън.

Британският министър на отбраната каза, че осъжда всичко това и че подкрепата за режима в Сирия само удължава агонията. "Точно обратното, Русия трябва да използва влиянието си да покаже, че Асад няма бъдеще в Сирия."

Фалън добави, че е крайно време коалицията начело със САЩ да се възползва от неотдавнашните загуби на "Ислямска държава" и да затегне примката около сирийския й бастион Ракка, пише БТА.

Водещи новини

Още новини