Страхът парализира Брюксел, кафенетата вече затварят в 18.00 ч.

share

По нареждане на властите на белгийската столица кафенетата и ресторантите в центъра на Брюксел вече затварят врати в 18.00 ч. местно време. Мярката ще бъде в сила до отмяна на завишеното ниво на терористична заплаха, предаде ТАСС.

Единствено остават отворени обществените заведения в покрайнините на града.

В същото време полицията на Белгия продължава да търси усилено Салах Абдеслам. Днес Брюксел беше буквално парализиран от тежковъоръжени полицаи и военни. Те патрулираха по улиците и кръстовищата, а метрото остана затворено. Магазини не отвориха врати в предколедния сезон, след като властите предупредиха за атаки в парижки стил, предава БТА.

Смята се, че един от терористите от Париж се е върнал обратно в Брюксел и се подозира, че дори носи пояс с експлозиви. Жителите на Брюксел бяха предупредени да избягват събиранията, летищата, гарите, търговските центрове. Музеят на изящните изкуства затвори врати за уикенда, а концертът на френската рок звезда Джони Холидей, който трябваше да се състои в концертна зала в Брюксел беше отложен за март догодина. Летището на Брюксел обаче работи при нормален режим. Населението на града е призовано да не се подава на паника, защото властите са взели необходимите мерки.

Водещи новини

Още новини