Ужас на Хелоуин: Пожар уби и рани десетки в клуб по време на песента за смъртта (обновена)

share

Пожар в нощен клуб в Букурещ уби най-малко 27 души и рани над 160, предаде Фокус, цитирайки британският вестник The Independent.

Огънят бил предизвикан след употреба на пиротехнически средства в нощния клуб Colectiv в центъра на Букурещ. Според първоначалната информация, пожарът избухнал точно когато групата Goodbye to Gravity изпълнявала песен за смъртта с името „Денят, в който ще умрем”. Пламъците лумнали, след като фойерверки запалили дървено скеле или окачен таван. Последвал взрив. Пожарът бързо се разпространил в малкото заведение, където над 500 души присъствали на парти за представяне на нов албум.

Един човек, който успял да се измъкне от клуба заяви, че димът се разпространил и всички се втурнали към изхода.

Румънският вътрешен министър Габриел Опря обяви, че 27 души са убити в огъня, а над 160 са ранени. Опря добави, че непосредствено след инцидента правителството е създало кризисен център за справяне с огъня.

Ранените, някои от които са чужденци, са били приети в местните болници, които се борят да се справят с огромния наплив от пациенти.
Президентът на Румъния Клаус Йоханис, излезе с изявление, в което казва, че е „шокиран и дълбоко натъжен“ от събитията през нощта.

17 от 27-те жертви все още не са идентифицирани, съобщават румънските медии.

Водещи новини

Още новини