Датски полицай нападна с газ имигранти

gettyimages
share

Датски полицай е разпръснал газ срещу имигранти, пише газета.ру.

Инцидентът е станал в южната част на скандинавската държава по време на проверка на влак, в който са пътували приблизително 100 души. Служителят на управлението в град Рьодекро е влязъл в спор с един от пътниците и след кратка словесна баталия полицаят е извадил балон със сълзотворен газ и го разпръснал. Няма пострадали при инциденти и имигрантите, чиито документи били редовни, са продължили пътя си.

Дания е една от страните в Европейския съюз, която се противопоставя на общата политика на 28-те спрямо търсещите убежище азиатци и африканци. Копенхаген не подкрепя така нареченото справедливо разпределение, припомня ТАСС.

След като германският канцлер Ангела Меркел обяви, че ще пусне бежанци, само в южната провинция Бавария са пристигнали над 20 000 души. Френският президент Франсоа Оланд от своя страна обяви, че водената от него държава ще даде убежище на 24 000 души в следващите две години.

Британският премиер Дейвид Камерън днес даде знак, че може да промени отношението си към приемането на имигранти в Обединеното кралство. Според Скайнюз Лондон разработва план, предвиждащ разселване на бежанци по цялата територия на Острова. По-рано Камерън заради наплива през тунела под Ламанша отказваше да приема бежанци. Днес от полицията в Лондон съобщиха, че броят на престъпленията срещу мюсюлманите за една година се е увеличил със 70% за една година, съобщи Би Би Си

Водещи новини

Още новини