Говорителка на СИРИЗА: Става дума за преврат

share

Става дума за преврат, каза говорителката на гръцката лява коалиция СИРИЗА, от чиито среди е излъчен гръцкият премиер Алексис Ципрас – Марина Прентулис, предаде Би Би Си.

Според представителката на политическата формация постигнатото днес споразумение в Брюксел не решава големите икономически проблеми, с които страната се бори от 2009 г. "Тези мерки за икономии ме притесняват и се безпокоя какво ще последва. Ние бяхме притиснати по политически причини да сключим тази сделка. Става дума за преврат", заяви тя.

Днес след над 15-часови преговори бе постигнато споразумение между Брюксел и Атина. Гърция ще трябва до 15 юли да приеме всичките промени в законодателството, които да дадат зелена светлина на реформите. Британската медията, че сред исканите промени е магазините в южноевропейската страна да работят и в неделя.

По-късно РИА Новости съобщи че не всички депутатите от парламента в Атина, членовете на СИРИЗА обаче може и да не одобрят проекта за реформите, които целят повишаването на данъчното бреме и вдигането на пенсионната възраст.

Очаква се днес да се проведе среща между представители на СИРИЗА и лидера на националистическата партия "Истински гърци", чийто член – министърът на отбраната Панос Каменос е известен с антиевропейската си реторика.

Водещи новини

Още новини