Естония: Ще отстрелваме руски зелени човечета

share

Естонската армия има ясен план какво да прави, ако в страната се появят руски агенти или бойци от силите със специално предназначение, пише РИА Новости.

Командващият на силите за отбрана на балтийската държава Рихо Терас в интервю пред британския в. Файнейшъл таймс заяви, че подчинените му имат заповед да стрелят на месо, в случай, че забележат зелени човечета от най-голямата по територия страна в света. Словосъчетанието "зелени човечета" стана популярно след като в медии се появи информация за военни под командването на Москва, биещи се на страната на проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Терас е заявил пред лондонското издание: Има заповед, разпратена до военните в Естония, че ако човек без опознавателни знаци извърши атентат в страната, то той трябва да бъде застрелян на място.

Военният посочва: Естония, Литва и Латвия не приличат на Украйна. Ние участваме в най-големите маневри на НАТО в мирно време. В тях участват 13 000 естонски войници, като 7000 от тях са наборници. Ние трябва да знаем какво става в Русия и да бъдем готови.

Водещи новини

Още новини