Лондонският кмет поема британския кабинет?

gettyimages
share

Лондонският кмет Борис Джонсън е сред спряганите имена на наследник на британският премиер Дейвид Камерън на поста, пише Скайнюз.

Днес ръководителят на кабинета на Обединеното кралство след консултации с държавния глава – кралица Елизабет II обяви за разпускането на парламента и началото на предизборната кампания за орган на законодателната власт. По-рано се появи информация, че Камерън няма да остане на поста си след вота, насрочен за 7 май 2015 г. За негов наследник в сградата на Даунинг стрийт 10 медии на Острова посочват градоначалника на британска столица, сегашния вътрешен министър Тереза Мей и ковчежникът на короната Джордж Озбърн. Основната задача на новия кабинет, ако Консервативната партия спечели властта, е провеждането на референдум дали Великобритания да остане в Европейския съюз.

Преди официалния старт на кампанията лидерът на основната опозиционна сила – Лейбъристката партия Ед Милибанд заяви, че допитването ще създаде проблеми пред бизнеса на Обединеното кралство.

Според проучванията следващият кабинет ще бъде коалиционен. Днес лидерът на съюзника на Камерън в управлението – либералдемократите – Ник Клег заяви: Идва краят на еднопартийното управление.

Водещи новини

Още новини