Българи са обвинени в контрабанда на дизел между Швейцария и Италия

gettyimages
share

Финансовата полиция в Олджате Комаско, област Ломбардия, разкри незаконен трафик на дизелово гориво между Швейцария и Италия и предяви обвинения на двама българи, съобщи БТА.

Конфискувана е цистерна с 5500 литра дизелово гориво, укрита в складова постройка в Гуанцате, провинция Комо. Обвинение в контрабанда е предявено на двама българи с постоянно местожителство в района на Олджате Комаско и на Бреша, но те са на свобода. Двамата са регистрирани като еднолични търговци, но не са могли да предоставят доказателства за законния произход на дизеловото гориво.

Операцията на финансовите полицаи е резултат от предварително разследване. Тяхното внимание е било привлечено от големия брой
транспортни автомобили, които денонощно влизали и излизали от една и съща складова постройка. Дизеловото гориво подлежи на високо данъчно облагане, тъй като освен ДДС за него се плаща и акциз. През последните години значително нарасна незаконният трафик. Разликата в стойността на закупеното в Швейцария гориво и продажната му цена "на черно" в Италия гарантира голяма и лесна печалба за контрабандистите, поясниха от командването на финансовата полиция в Комо.

В информациите не се съдържат данни за самоличността на българите.
 

Водещи новини

Още новини