Найджъл Фараж: Нека не забравяме кой започна кризата в Украйна

share

Лидерът на евроскептичната и антиимгрантска Партия за независимост на Обединеното кралство Найджъл Фараж смята, че причината за украинската криза се корени в желанието на западните правителства да разширят НАТО и ЕС, така че Украйна да влезе в състава им, съобщава в. "Белфаст телеграф", цитиран от БТА.

На предизборен митинг в Кент Фараж коментира изявлението на британския министър на отбраната Майкъл Фалън, че Русия представлява заплаха за балтийските държави. "Видях какво каза Майкъл Фалън днес. Трябва да кажа, че има една липсваща част във
всичко, което се говори, а именно кой всъщност започна всичко това?", заяви Фараж.

"Не защитавам поведението на Путин оттогава /след началото на украинската криза/, но ние все още не сме способни да признаем, че ние, чрез нашия експанзионизъм, чрез желанието ни да разширим ЕС и НАТО и да включим в състава им Украйна, поставихме началото до голяма степен на тази нестабилност", заяви Фараж.

Той обаче подчерта, че не е "поддръжник на Путин" и призна, че ако Русия предприеме действия срещу Латвия, Литва и Естония, които са членки на НАТО, то тогава алиансът ще трябва да действа.

Водещи новини

Още новини