Гърция: Ще си плащаме дълговете

gettyimages
share

Гърция може да си изплаща дълговете, а финансовата ситуация в страната няма да повлияе отрицателно върху чуждите инвестиции в страната, предаде Ройтерс.

Според източник на медията финансовият министър на Атина – Янис Варуфакис, който в момента е на посещение в Лондон, има намерението лично да обяви готовността на страната си да изпълнява задълженията. Предвижда се членът на новото правителство на Гърция начело с Алексис Ципрас да проведе среща с представители на няколко десетки банки и финансови организации.

"Ние ще можем да обслужваме гръцкия дълг при условия, които няма да окажат влияние върху притежателите на държавни облигации, най-вече частните. Министър Варуфакис ще каже, че сме отворени за чуждестранни инвестиции", допълва британската информационна агенция, като се позовава на своя събеседник.

Варуфаикс днес пристигна в столицата на Обединеното кралство, където се срещна с британския си колега Джордж Озбърн. Финансовият министър в кабинета на Дейвид Камерън напомни на госта си за необходимостта от приемане на отговорни решения и изпълнение на поетите ангажименти, включително и финансовите.

Водещи новини

Още новини