Кристалина Георгиева: Поздравявам Борисов за бързата му реакция, отблокираме евросредствата

share

Искам да поздравя Борисов, че съумя да реагира бързо при създалата се ситуация. Той дойде в Брюксел, за да поиска европейско финансиране. Това каза вицепрезидентът на Европейската комисия за бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева.

С премиера Бойко Борисов се разбрахме да създадем общ екип, така че средства по еврофондовете да не се губят. По спрените програми всички проблеми са отстранени и парите вече тръгват към България, увери Георгиева. Тя даде пример с ОП "Регионално развитие".

Много работа се свърши от служебното правителство, за да бъдат отблокирани средствата. Най-отговорно искам да кажа, че в такова трудно време, когато България е притисната с икономически и политически щети, от Ек се чувстваме задължени към България, която да се почувства като равноправен член на съюза, заяви Кристалина Георгиева.

Тя посочи, че по следващите програми парите също ще бъдат отпуснати на страната, за да не се бави работата по програмите. Кристалина Георгиева увери, че ще продължи активното съдействие между Европейския съюз и България.

Водещи новини

Още новини