В Уелс готвят протести срещу срещата на върха на НАТО

gettyimages
share

Антивоенни активисти направиха свой "лагер на мира" в британския град Нюпорт, подготвяйки се за протести по време на срещата на върха на НАТО на 4 и 5 септември в уелския град, предаде ДПА.

Уелс може да стане свидетел на най-големия протест от едно поколение насам, заявиха от Коалиция "Спрете войната", една от групите организатори на протеста. Групата възнамерява да започне протестите още в събота, а по време на срещата на НАТО да организира паралелен форум, посветен на използването на безпилотни самолети и ядрени оръжия и на операциите на Запада в различни горещи точки на света.

"Спрете войната" организира протестите срещу войната в Ирак през 2003 г., които действително бяха едни от най-мащабните дотогава в британската история, отбелязва ДПА. Сред останалите организатори на протеста срещу НАТО са активисти на кампанията за подкрепа на Палестина и британски либерални и лейбъристки политици, както и представители на германската лява партия "Левите". Нюпорт ще се охранява от 9500 полицаи, в града вече са разположени 20 км охранителни бариери, информира БТА.

Водещи новини

Още новини