Нетаняху лепна хитлерстки мустак на Меркел (снимки)

share

Снимка на германския канцлер Ангела Меркел и израелския премиер Бенямин Нетаняху стана едно от най-споделяните неща в мрежата.

На нея Нетаняху сочи нанякъде с пръст, а сянката от него пада точно под носа на Меркел и канцлерът изглежда като че ли има мустаци и при това не обикновени мустаци, а такива каквито вече никой не носи, особено в Израел и Германия – асоциацията е с Адолф Хитлер. Поне такива бяха коментарите в мрежата, след като снимката се озова онлайн, пише "Монитор".

„Някои снимки са толкова нелепи, че няма нужда да се прави нищо по тях”, коментира в. „Индипендънт”, който определя сценката като „доста странен случай със сянка от мустаци”. Фотосът, направен от журналиста от „Джерусалем пост” Марк Салем, не е монтаж, уточнява изданието. Впоследствие се оказа, че и фотографът на АФП също е заснел под почти същия ъгъл „мустаците”.

За в. „Дейли Мейл” сянката е „нещастно стечение на обстоятелствата”, а „Вашингтон пост” определи кадъра като „най-неудобна снимка на света”.

Въпросният конфузен кадър съвсем не е първият път, когато канцлерката на Германия по някакво стечение на обстоятелствата става мустаката. Преди близо две години холандската телевизия Nos бе принудена да се извини, след като графика на екрана бе така позиционирана, че Меркел изглеждаше сякаш има растителност под носа.

А пък полският седмичник Najwyzszy Czas без каквито и да било случайности съвсем умишлено сложи на германския канцлер хитлеристки мустачки.


Меркел беше на посещение в Израел за разговори за мирния процес в Близкия изток и за иранската ядрена програма. Днес канцлерът ще пие чай с британската кралица Елизабет II и ще се обърне към британския парламент, като част от опитите на премиера Дейвид Камерън да спечели подкрепата на германския канцлер за реформи в Европейския съюз, съобщи агенция АФП. Камерън подготвя “най-червения от червените килими” за Меркел в контраст със скромното посрещане на френския президент Франсоа Оланд миналия месец, коментират британските издания. Според “Гардиън” германският канцлер вероятно ще направи някои отстъпки, за да остане Великобритания в ЕС.

Водещи новини

Още новини