Европейските политици стимулират протестните акции в Украйна

share

На украинската опозиция все пак бе показан "морков". Този образ, който бе използван от руския министър на външните работи Сергей Лавров за описание на визовата политика на ЕС по отношение на Киев, точно отразява манипулациите, които предприемат европейските политици за поддържане градуса на протестите в Украйна, пише "Российская газета".

В неделя вицепрезидентът на парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Вилия Алекнайте-Абрамикене направи сензационно изявление. Тя отбеляза, че САЩ ще се обърнат към партньорите си в Брюксел с молба незабавно да предоставят на украинците безвизов режим. Не трябва да се съмняваме, че ръководството на ЕС ще откликне на настоятелната молба на Вашингтон. Но ще обгърне своето решение с множество непублични условия, написани с трудно четим шрифт, коментира изданието.

Според руски експерти хората излизат по улиците не заради украинската опозиция, тъй като главният задкулисен организатор на протестните акции е ЕС и неговите институции, зад които незримо стоят САЩ.

Водещи новини

Още новини