Град дава 150 000 лири за измерване на трева

share

Властите на английския град Базилдън ще платят 150 000 британски лири или повече от 230 000 долара за оценка на оптималната височина на тревата на градините. Решението е предизвикало недоволството на опозицията и на много граждани, предаде БТА.

По замисъла на градския съвет, през следващите девет месеца компанията, натоварена с поръчката, ще трябва да измерва тревата в различни райони на града и да определи на каква височина е най-добре тя да бъде окосена.

Компанията ще трябва да отбележи също всички трудности, с които ще се сблъскат косачите. Освен това поръчката предвижда да бъде измерена височината на живия плет и на храстите.

Властите обясняват необходимостта от измерването на височината на тревата, живия плет и храстите с това, че през 2014 г. изтича договорът им с компанията, която сега отговаря за поддържането на тревните площи. Преди да сключат нов договор, властите искат да са наясно с условията, които ще поставят.

За последен път подобно изследване е било поръчано през 2008 г. Тогава то е струвало над три пъти по-малко или 45 000 лири. Властите обаче са останали недоволни от резултата и сега са предпочели да платят предварително повече, но после да нямат проблеми. Те напомнят, че само през първите шест месеца на договора за поддръжка на тревните площи градският съвет е имал близо 100 възражения за качеството на свършената работа.

Според опозицията и много граждани обаче парите биха могли да се изразходват и много по-удачно за други, по-належащи и важни нужди.

Водещи новини

Още новини