ЕС е виновен за трагедията в Норвегия

share

Обвиненията са написани в блога на румънския сенатор от управляващата Либерал-демократическа партия Юлиан Урбан, пише сръбският в. "Политика".

Политическият елит на много европейски държави е неотговорен и лицемерен към ислямизацията и нелегалната имиграция, която застрашава цяла Европа, твърди законодателят от северната ни съседка. "Ислямът е голям проблем за Стария континент и някои държави не знаят как да се справят с него. Вместо това те поощряват имиграцията от мюсюлмански държави", пише Урбан.
Според сенатора мултикултурализмът е наложен със сила и някои психопати реагират агресивно. "Той е ефективен само когато има смесване на близки една до друга култури. Не можеш да сложиш на една маса хора от националната библиотека и постоянни посетители на долнопробна кръчма", обяснява законодателят. От партията на Урбан казаха, че в думите на сенатора има опасни нотки и ръководството ще обсъди проблема.

Евродепутатът Корина Крецу, избрана от опозиционната Социалдемократическа партия, обвини сънародника си в подкопаване на общоевропейските и общочовешки ценности.

Водещи новини

Още новини