Дейвид Камерън: Това е атака и срещу исляма (обновена)

share

Това е атака само срещу Великобритания, но срещу Исляма, каза британският премиер Дейвид Камерън.

По този начин ръководителят на кабинета коментира вчерашното убийство в Лондон. Пред журналисти на Даунинг 10 той посочи, че убийството на войника е предателство и към мюсюлманите, които. Случилото се вчера ни шокира всички, допълни той. В същото време Камерън заяви, че неговото правителство няма да позволи страната да бъде разделена. Ние няма да се предадем пред тероризма. Най-добрият начин да се победи тероризма е да се върнем към нормалния си живот. Призовавам ви да направите това и да бъдем единни, каза още Камерън. Той посочи: Загубихме добър войник и допълни, че заподозрените са били известни на силите за сигурност.

Ще направя изявление тази сутрин, написа по-рано в Twitter британският премиер. Ръководителят на правителството на Обединеното кралство допълва, че е информиран от началника на полицията на британската столица за убийството на военния, станало вчера в Лондон и свика извънредно заседание на комисията Кобра. На съвещанието бе решено да не вдига степента на терористична заплаха. В момента в Англия и Уелс, и Шотландия степента е трета по петобалната оценка. Заради трагедията той се върна от Франция. По този повод военното министерство издаде упътване служителите да не носят униформи, когато не изпълняват служебните си задължения.


Престъплението, извършено от двама ислямисти, бе заклеймено от Мюсюлманския съвет на Великобритания. По-късно кметът на Лондон Борис Джонсън заяви, че не трябва да се обвиняват нито изпорязващите исляма, нито външната политика на страната му. По-късно той посети мястото на трагедията. Там градоначалникът заяви, че вината за трагедията е на извършителите на бруталното убийство.
 

 

Водещи новини

Още новини