Италиански съд намали присъдата на мъж за опит за убийство на българин

share

Апелативният съд в Катандзаро, административен център на едноименната провинция в областта Калабрия, намали присъдата на италианец за опит за убийство на българин, съобщиха днес местни медии.

Натале Кутруцола от Кропани, община с около 4 500 жители в провинция Катандзаро, е на 62 години, когато се влюбва в българка. Тя не отвърнала на чувствата му и през октомври 2011 г. италианецът прескочил оградата, нахлул в дома на българката в Катандзаро и започнал да я заплашва. На помощ се притекъл нейният зет. Тогава влюбеният измъкнал нож и нанесъл рани по лицето и ръцете на бранещия се роднина на жената, която успяла да извика карабинерите, разказва БТА. Раненият получил спешна медицинска помощ в болницата в Катандзаро, където лекарите констатирали, че няма опасност за живота му и щял да оздравее за 15 дни.

Военните полицаи арестували нападателя по обвинение в опит за убийство, заплаха за смърт, тежки телесни повреди и незаконно притежаване на хладно оръжие.

През октомври миналата година наказателният съд в Катандзаро осъди Натале Кутруцола на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода и да изплати 20 хиляди евро обезщетение на българина.

Подсъдимият е обжалвал присъдата и сега апелативният съд постанови наказанието да бъде намалено на 3 години 5 месеца и 10 дни, като отмени паричното обезщетение.

Присъдата подлежи на обжалване пред върховния касационен съд. Тази последна съдебна инстанция в Италия не преразглежда делото по същество, а само проверява дали не са допуснати процедурни нарушения.

Водещи новини

Още новини