Жерар Депардийо разкритикува опозицията в Русия

Getty Images/Guliver
share

Френският актьор Жерар Депардийо, който преди седмица взе руски паспорт, разкритикува в телевизионно предаване опозицията в Русия и подкрепи действията на властите срещу "Пуси райът", предаде Франс прес.

"Руската опозиция няма програма, няма нищо. Има интелигентни хора като Каспаров, но това е полезно за шаха и толкова. Политиката е далеч по-сложно нещо", заяви актьорът.

По темата ”Пуси райът” той сподели: "Представете си тези момичета да бяха отишли в джамия, например - нямаше да излязат живи оттам. Дори в католическия свят това би било ужасно. Когато казвам това във Франция обаче, ме вземат за идиот", каза Депардийо срещу трите момичета, които бяха арестувани и осъдени, след като изпълниха "молитва" срещу Путин в най-голямата църква в Москва.

"Благодарение на президента Путин руските анимационни филми се върнаха на екрана, върнаха в Русия колекцията на Ростропович. Познавам много руснаци във Франция и не само във Франция, които се върнаха в Русия, понеже им липсва човешка топлота", допълни френският актьор с руски паспорт.

Водещи новини

Още новини