Антиевропейска партия победи консерваторите на Камерън

share

Антиевропейската Партия за независимост на Великобритания (ПНВ) спечели повече гласове от управляващата Консервативна партия на избори за овакантени депутатски места. Изборите бяха спечелени от опозиционната Лейбъристка партия, предадоха Ройтерс и АП.

Силното представяне на ПНВ е поредният признак за заплахата от дясно, пред която са изправени консерваторите на министър-председателя Дейвид Камерън. Антиевропейската партия увеличава популярността си, след като някои подкрепящи десницата избиратели са разочаровани от управляващата коалиция между консерватори и либерални демократи във време на икономически трудности.

Лейбъристите очаквано спечелиха трите депутатски места в Мидълзбро, Кройдън и Родърам, които бяха освободени след смъртта на двама народни представители и оттеглянето на друг заради финансова измама.

По-изненадващото беше, че ПНВ, която иска Великобритания да напусне Европейския съюз, се нареди на второ място на изборите в Мидълзбро и Родърам, изпреварвайки консерваторите и коалиционния им партньор - партията Либерални демократи. Според лидера на ПНВ Найджъл Фарадж резултатите означават, че партията му се превръща във важен участник в британската политика.

Водещи новини

Още новини