Израел разби още една иранска шпионска клетка

Getty images (архив)
share

"Израелските Служба за обща сигурност (ШАБАК) и полиция задържаха седем души по обвинения за шпионаж в полза на Иран", това предаде базираната в Еврейската държава медия мигнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3232

"Жителите на Източен Йерусалим (населен с около 40% мюсюлмани) са подготвяли редица атаки в Израел. Сред набелязаните цели са били кмет на град в централната част на страната и специалист по атомна физика", добави изданието.

"Всичките заподозрени са на възраст между 19 и 23 години. Нито един от тях няма криминално досие. Лидерът на групировката Рами Алиан е бил вербуван от агенти на Ислямската република", посочи още цитираната медия.

"Клетката е действала в продължение на около две години. Нейните членове са изпълнявали задачи, срещу които са получили хиляди шекели. Заданията, поставени от Техеран, са включвали създаване на графити с призиви за прекратяване на военните действия на Израел в Палестина, извършване на атентати срещу военни и полицаи, вандалски действия в Йерусалим и други", допълни мигнюз.

"На Алиан е била дадена снимка и адреса на експерта по атомна физика. Били са му предложени 200 000 шекела (приблизително 50 000 евро). Клетката обаче бе разбита преди тя да пристъпи към организацията на ликвидирането на учения", отбеляза още изданието.


Това е втората иранска шпионска  клетка, разбита за изминалите два дни. Както вече екипът на novini.bg писа, вчера  бяха арестувани седем евреи, граждани на Израел.

В Израел арестуваха евреи, шпионирали за Иран

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3232

Водещи новини

Още новини