Последните минути на лидера на Хамас Яхия Синуар

Getty Images, архив
share

Ще бъде извършен допълнителен оглед на тленните останки на убития вчера лидер на Хамас Яхия Синуар. Това се казва в съобщение на израелската полиция, разпространено в медиите. Синуар беше убит при операция на изралексите сили в Газа.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3135

Заснето с дрон е мястото, на което е ликвидиран. Твърди се, че това са последните минути, в които Яхия е бил жив, той дори хвърля сабята си срещу дрона, който снима. В атакуваната сграда не е имало заложници, потвърдиха от израелската армия.

Според анализатори, смъртта на Синуар е повратен момент, защото той беше основният преговарящ за заложниците. Според израелския премиер, Бенямин Нетаняху обаче, войната в Газа не е приключила.

"Това не е краят на войната в Газа, това е началото на края. Имам простичко послание до хората в Газа - тази война може да свърши утре. Може да свърши ако Хамас остави оръжията и върне нашите заложници. Хамас държи 101 души в Газа, граждани на 23 държави. Израел е решен да направи всичко по силите си, за да ги върне вкъщи, Израел ще гарантира сигурността на всички, които върнат нашите заложници. Към онези, които им вредят, имам друго послание - Израел ще ви намери и ще възсъздаде правосъдие."

Нетаняху: Смъртта на лидера на "Хамас" бележи "началото на края" на войната в Газа

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3135

Водещи новини

Още новини