"Хизбула“ атакува израелски военни на ливанска територия

gettyimages
share

 "Хизбула" атакува израелски военни сили на ливанска територия, в близост до границата с Израел.

Израелските части са били подложени на обстрел с ракети и артилерия и принудени да се изтеглят, според твърденията на "Хизбула".

Трима израелски войници са пострадали тежко при сражения в Южен Ливан, съобщиха от израелската армия. Продължават израелските въздушни удари в южните предградия на ливанската столица Бейрут. Сирени за въздушна тревога прозвучаха в Северен Израел тази сутрин.

Израелската армия е разрушила тунел, прокопан от "Хизбула" от Южен Ливан и с изход на израелска територия. Подземният проход е минавал от района на ливанския град Маруахин към израелското село Зарит. Военните продължават да издирват други тунели по цялата граница, предава БНР,

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3029

Призивът на „Хизбула“ за прекратяване на огъня според САЩ показва, че групировката отстъпва

Призивът на "Хизбула" за прекратяване на огъня показва, че въоръжената групировка е понесла тежък удар и отстъпва, заяви говорителят на Държавния департамент Матю Милър. По-рано представителят на ливанската шиитска групировка Наим Касем заяви, че организацията подкрепя усилията на председателя на ливанския парламент Набих Бери за постигане на примирие.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3029

Водещи новини

Още новини