Израел пое контрол върху военен обект на "Хизбула" в Ливан

Getty images (архив)
share

"Наши военни поеха върху контрол върху военен обект на проиранската терористична организация "Хизбула", това съобщиха от пресцентъра на Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ)", предаде Скайнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3014

"Обектът в южния ливански град Марун ал Рас създаваше пряка опасност за жителите на северните райони на Еврейската държава. Оттам мюсюлманските екстремисти обстрелваха Северен Израел. Обектът бе открит по време на оперативни действия на войници и офицери от състава на ЦАХАЛ, които установиха контрол върху него. Там бяха открити ракетни установки и боеприпаси за тях. Обектът вече не представлява заплаха за Израел", казаха военните, цитирани от британката информационна агенция.

По-рано заместник-лидерът на "Хизбула" Наим Касем заяви, че бойци на групировката успешно отблъскват атаките на ЦАХАЛ по земя. "Ние понасяме тежки загуби в жива сила заради действията на ционистите (Израел), но въпреки това успешно отблъскваме техните нападения", каза той.

Касем добави: Голяма част от нашата инфраструктура остана незасегната (от действията на ЦАХАЛ).


Зам.-лидерът също заяви, че "Хизбула" е готова да преговаря за прекратяване на огъня, но не разкри подробности относно условията за примирие.

Израелската армия започна сухопътна операция в Югозападен Ливан

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3014

Водещи новини

Още новини