Израелската армия започна сухопътна операция в Югозападен Ливан

Getty Images
share

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) заявиха, че са започнали сухопътна операция в Югозападен Ливан на фона на призивите на ООН за намиране на дипломатическо решение на конфликта, предаде Ройтерс. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3012

ЦАХАЛ посочиха, че са увеличили натиска си върху подкрепяната от Иран ливанска шиитска групировка "Хизбула" и че продължават да осъществяват "ограничени, локализирани и целенасочени операции" в Югозападен Ливан.  

"Хизбула" днес каза, че е изстреляла множество ракети по различни цели в Северен Израел, допълва ДПА. Израелската армия съобщи, че е издала предупреждения за въздушни нападения в Кирят Шмона, Манара и Керем Бен Зимра, както и на други неуточнени места близо до границата с Ливан. 

Засега няма информация за жертви или материални щети. 

По-рано днес външният министър на Иран Абас Арагчи предупреди Израел, че страната му ще отговори на всяко нападение срещу иранска инфраструктура. Той заяви във видеообръщение, че Техеран води диалог със страни от региона за "предотвратяване на безсрамните престъпления на ционисткия режим в Ливан, които са продължение на престъпленията в Газа". Арагчи също така съобщи, че днес започва регионална обиколка в опит да формира "колективно движение… за спиране на бруталните атаки в Ливан" и че първата му спирка ще бъде Рияд, отбелязва БТА. 

Иранският външен министър предупреди Израел да не напада Иран

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3012

Водещи новини

Още новини