За един час Израел нанесе удари по 120 цели в южната част на Ливан

Getty Images/Guliver
share

Израелските ВВС са провели „мащабна въздушна операция“, нанасяйки за един час удари по 120 цели в южната част на Ливан, съобщиха световните агенции, позовавайки се на израелската армейска пресслужба.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2997

Според публикуваното изявление цели са били военни обекти на шиитското движение „Хизбула“. Ударите са засегнали обекти на специалните му части „Радуан“, неговите ракетни сили и разузнавателно управление, изброи армейската пресслужба.

„Тази операция продължава серията удари, целящи отслабването на командните, управленски и огневи възможности на „Хизбула“ и съдействие на израелските сухопътни сили при постигането на техните оперативни цели“, пише още в изявлението.

Хизбула: Бием се с агресорите. Израел прати още една дивизия в Ливан

На 23 септември израелската армия започна операция „Северни стрели“ срещу частите на „Хизбула“, като нанася масирани въздушни удари по военните обекти на ливанското движение. В резултат на един от ударите на 27 септември в Бейрут беше убит лидерът на групировката Хасан Насралла. Движението потвърди гибелта му и обеща да продължи действията срещу Израел. В нощта на 1 октомври Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) обявиха началото на наземна операция в граничните райони на Ливан, отбелязва БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2997

Водещи новини

Още новини