Проф. Чуков разкри защо Израел "проспа" терористичната атака на "Хамас" преди година

NOVA NEWS
share

Самият Бенямин Нетаняху, който е бил предупреждаван, че "Хамас" готвят атака, не е вярвал. Тезата на Нетаняху е била, че след като Израел храни палестинците в Газа, тя няма да нападнат своите работни места. Шефовете на военното разузнаване и на контраразузнаването са били на почивки на 7 октомври, като впоследствие те си подадоха оставките. Няколко часа не е имало кой да вдигне хеликоптерите, а "Хамас" влизат на 14 км навътре в Израел. Всичко това говори, че никой не е очаквал палестинската атака.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2996

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS арабистът проф. Владимир Чуков, който коментира първата годишнина от терористичния акт на "Хамас" срещу Израел. 

Една година от атаката на „Хамас“ срещу Израел

"3 месеца преди терористичния акт "Хамас" са тренирали отвличане на заложници. Когато е съобщено на Нетаняху за атаката, той е бил много изненадан и не е вярвал. На него му е обяснявано, че израелската армия не е готова за битка с терористите от "Хамас". Той не е вярвал, че хора, които работят в Израел, ще си нападнат работните места. Това е причината да бъде "проспана" тази терористична атака", разкри той. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2996

Водещи новини

Още новини