Израелският президент: 7 октомври 2023 година остави белег върху човечеството

Getty images (архив)
share

Президентът на Израел Ицхак Херцог призова света днес, на първата годишнина от безпрецедентното смъртоносно нападение на палестинската терористична групировка "Хамас" срещу Еврейската държава, "да подкрепи Израел в борбата му срещу неговите врагове, предаде АФП, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2982

"7 октомври 2023 година остави белег върху човечеството, белег на лицето на Земята и светът трябва да осъзнае и да разбере това, за да промени хода на историята", заяви държавният глава в изявление, разпространено от пресслужбата му.

"За да има мир и по-добро бъдеще за региона, светът трябва да подкрепи Израел в неговата борба срещу враговете му", добави Херцог.

Президентът на Еврейската държава ще председателства днес възпоменателна церемония в южния град Сдерот, един от най-тежко засегнатите от кръвопролитната атака на "Хамас" градове.

При нападението на палестинските бойци, предизвикало войната в ивицата Газа, а впоследствие и военни действия в Ливан, по данни на Израел са убити над 1200 души, а в плен бяха отведени 251 заложници.

 

Една година от атаката на „Хамас“ срещу Израел

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2982

Водещи новини

Още новини