Израел ще отвърне на Иран, когато настъпи подходящият момент

Novini.bg/Canva
share

Израел ще отвърне на Иран за ракетната атака, извършена от Техеран, когато настъпи подходящият момент, заяви израелският военен говорител, добавяйки, че две военновъздушни израелски бази, ударени при атаката по-рано тази седмица, са останали напълно оперативни и няма повредени самолети.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2948

"Начинът, по който ще отговорим на тази позорна атака, ще бъде по начина, на мястото и във времето, което решим, в съответствие с инструкциите на политическото ръководство", каза контраадмирал Даниел Хагари, цитиран от Ройтерс.

"Хамас" потвърди смъртта на свой командир при израелски удар в Северен Ливан

Междувременно началникът на щаба на израелските отбранителни сили генерал-лейтенант Херци Халеви заяви, че Израел трябва да упорства във военната си кампания срещу "Хизбула". Коментарите му дойдоха след стратегическа оценка с висши военни.

"Трябва да продължим да упражняваме натиск върху "Хизбула" и да създаваме допълнителни и трайни щети на врага. Без облекчение и без да позволяваме отдих за организацията", отбеляза той.

Изявлението му идват в момент, когато напрежението между Израел и "Хизбула" остава високо, като същевременно има и опасения от тотална война с Иран.

Поради влиянието на циклона, който днес обхвата почти цяла Гърция, властите издадоха предупредителен бюлетин да се пътува само при крайна необходимост.

На много места има изкоренени дървета, наводнени домове и заведения. Прекъснато е движението на автомобили в участъци по пътя Атина-Коринт от паднали дървета. Гръмотевици запалиха пожари на Пелопонес.

Засегната е също северната част на страната с много наводнени пътища.

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2948

Водещи новини

Още новини