Руснаци отбили израелска въздушна атака в Сирия?

Getty images (архив)
share

"Въздушна атака по складове в северния сирийски град Джабла на брега на Средиземно море бе фиксирана тази нощ", това написа израелският вестник "Маарив".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2894

"Медиите под контрола на Дамаск обвиниха Въоръжените сили на Еврейската държава в извършването на нападението, продължило около 40 минути и най-вероятно не взело жертви. В отразяването на атаката са се включили бойци от подразделението за противовъздушна отбрана на руската армия, разположени в базата в град Латакия, недалеч от Джабла", добави изданието.

"Според друга версия атаката е била извършена от дронове, активирани от представители на въоръжената опозиция срещу президента на Арабската република Башар Асад, подпомогнати от украински спецбойци", посочи още вестникът.

"По данни на базираната във Великобритания Сирийска обсерватория за правата на човека вчера на летището в Джабла е кацнал самолет на иранското елитно военно подразделение Корпус на стражите на Ислямската революция", допълни изданието.

"Базата в Латакия е единствената база на Москва извън бившия Съветски съюз. Тя стана основен стратегически пункт на Руската федерация в Близкия изток, след като тя се намеси в гражданската война в Сирия през 2015 г.", написа още "Маарив".

Член на Иранската революционна гвардия е убит при израелския удар срещу Дамаск

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2894

Водещи новини

Още новини