15 бойци на "Хизбула" са убити при въздушен удар срещу Южен Ливан

gettyimages
share

Израелската армия днес съобщи, че 15 бойци от въоръженото ислямистко движение „Хизбула“ са убити при нощен въздушен удар по една от техните бази в Южен Ливан, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2891

„Около 15 терористи от „Хизбула“ бяха ликвидирани при удар по сградата на общината в Бинт Джбейл, където се съхраняват големи количества оръжия на „Хизбула“, се казва в изявление на армията.

От своя страна ливанската организация съобщи, че е отблъснала опит за израелско настъпление по границата в Южен Ливан, където израелската армия твърди, че провежда ограничени и локални операции, пише БТА.

Хусите заявиха, че са извършили нападение с дрон срещу Израел

Според изявлението „Хизбула“ е „отблъснала с артилерийски огън опита на вражеските израелски сили да напреднат към един от входовете в бетонната и телената ограда, минаваща по протежение на границата между Израел и Ливан, известен като "Портата Фатима".

Израелската армия днес потвърди освен това, че при удари преди три месеца е „елиминирала“ председателя на правителството на „Хамас“ в ивицата Газа Рауи Мущаха и висшите служители по сигурността Самех ас Сирадж и Сами Удех.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2891

Водещи новини

Още новини