Ливанският премиер поиска над 400 млн. долара спешна помощ за страната си

Getty Images архив
share

1 милион и 200 хиляди ливанци са прокудени от домовете си в резултат на израелските бомбардировки, съобщи премиерът на Ливан Наджиб Микати, предава БНР.

Заради растящата хуманитарна криза вчера Микати и ООН призоваха за спешно набиране на повече от 400 милиона долара в помощ на бедстващите.

Израелската авиация бомбардира и днес южните квартали на Бейрут, където се е окопала групировката "Хизбула". Продължават и бойните действия в южните покрайнини на Ливан. Израелците увериха, че операцията цели ликвидиране на базите на "Хизбула" по границата. 

Въпреки това днес предупредиха жителите на повече от 20 селища да се евакуират на север от река Ауали. Тя тече на 60 километра от границата.

Групировката "Хамас" пое отговорността за вчерашната терористична атака в Тел Авив, съобщи "Франс прес".

"Хамас" пое отговорност за атентата със 7 жертви в Яфа

При атаката бяха убити 7 души, а други 9 бяха ранени. Убити бяха и двамата нападатели - по данни на полицията палестинци от град Хеброн, който е на окупирания Западен бряг на река Йордан.

За трима убити и трима ранени при въздушна атака в Дамаск съобщават сирийските държавни медии. Според тях израелската авиация е извършила удар по квартал в западната част на столицата на Сирия. Коментар от израелска страна няма.

Водещи новини

Още новини