Израел: Проведохме десетки операции срещу "Хизбула" в Ливан

Getty images (архив)
share

"Ние проведохме десетки операции срещу проиранската групировка "Хизбула" в Ливан", това каза днес говорителят на Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ) контраадмирал Даниел Хагари, предаде медията от Еврейската държава нюзру.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2779

"От началото на войната ни срещу палестинската радикална организация "Хамас" (7 октомври  2023 г.) ние проведохме десетки операции в Южен Ливан с цел унищожаване на терористичната инфраструктура на Хизбула в райони, граничещи с нашата страна", подчерта той.

"Бяха предотвратени опити за проникване на територията на Държавата Израел от бойци от подразделението за специални операции на проиранската групировка "Радуан", каза още Хагари.

По думите на прессекретаря по време на действията на ЦАХАЛ: Бяха разрушени тунели за прехвърляне на терористи от Ливан в Израел, наблюдателни пунктове и др. Също така бе конфискувано огромно количество оръжия, боеприпаси и експлозиви.

"В хода на операциите бе събрана ценна разузнавателна информация, която много ни помогна в действията срещу терористите", добави Хагари.

Както вече екипът на novini.bg написа, тази нощ ЦАХАЛ започнаха ограничена сухопътна операция срещу "Хизбула" в Южен Ливан.

Израелската армия съобщи, че е започнала "ограничена" сухопътна операция в Ливан

По този повод Хагари каза: По време на стартиралата тази нощ  операция подразделения от състава на ЦАХАЛ не са влизали в пряк сблъсък с въоръжени терористи от "Хизбула".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2779

Водещи новини

Още новини