След като застреляха хуманитарен работник в Газа лъсна хаосът и анархията в Газа

Gettyimages
share

Въоръжени палестинци в ивицата Газа застреляха служител от американска хуманитарна организация, след като откриха огън по автомобила ѝ, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2658

Официални представители казали на семейството ѝ, че става дума за случай на сгрешена самоличност.

Автомобилът, в който пътувала Ислам Хеджази, програмният ръководител за Газа на HEAL Palestine, бил пресрещнат вчера в района на Хан Юнис в южната част на анклава.

Най-малко 22-ма убити при израелски удар по училище в ивицата Газа

По разкази на местни жители и семейството на жената стрелци от три автомобила открили огън по превозното средство и произвели десетки изстрели.

"Тя бе майка на две малки деца и хуманитарен работник с най-висока етика и професионализъм", написа хуманитарната организация в публикация във "Фейсбук". "HEAL Palеstine е по-отдадена от всякога да служи на Газа в нейна памет. Прекратете огъня сега", се добавя в публикацията.

В публикувано днес изявление на семейството на Хеджази се казва, че представители на местното правителство в болницата, в която било откарано тялото ѝ, казали, че тя била убита по грешка. По думите им убийците, чиято самоличност към момента не е известна, не успели да идентифицират автомобила, който тя управлявала.

Палестинската въоръжена групировка "Хамас" към момента не е коментирала случая, отбелязва Ройтерс.

Случилото се хвърля светлина върху засилващия се хаос и анархия в Газа почти година след началото на израелската военна офанзива, която според групировката е отслабила способностите на управляваните от "Хамас" служби за сигурност да охраняват улиците.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2658

Водещи новини

Още новини