Високопоставен член на "Хизбула" е убит при израелски удар в Бейрут

Getty images (архив)
share

"Високопоставен член на "Хизбула" е загинал при операция на Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ) днес в Бейрут", това предаде медията от Еврейската държава мигнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2648

"Вследствие на въздушен удар срещу района на ливанската столица "Дахия", крепост на проиранската терористична групировка, бе убит Тала Хамия ( на снимката в текста) – ръководителят на външното разузнаване на терористичната организация. Хамия организираше нападения срещу израелски, еврейски и американски обекти извън територията на арабската страна", добави изданието, което се позова на източници на арабски език. 

"През 2012 г. САЩ обявиха награда в размер на 7 милиона долара за информация за Хамия", написа още нюзру.

 

Според друга медия от Еврейската държава – нюзру – съобщи, че целта на днешната операция на ЦАХАЛ, извършена около 15 часа българско време, е бил шефът на ракетното подразделение на "Хизбула" Абу Джоад Харики. "По думите на говорител на екстремистката организация той не е пострадал", добави нюзру.

"В отговор на въздушното нападение проиранската групировка извърши обстрел по северни райони на Израел. Няма ранени, нанесени са незначителни материални щети, казаха представители на местните власти", написа мигнюз.

Хиляди бягат от Южен Ливан, конфликтът между Израел и Хизбула придобива опасни мащаби

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2648

Водещи новини

Още новини