Иран отрече да е изпращал ракети на Русия. Кремъл заяви, че Техеран е съюзник на Москва

Getty images
share

Иран отрече страната да е изпращала ракети на Русия, предаде Ройтерс, позовавайки се на местни държавни медии. Командирът на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция Фазлолах Нозари днес нарече тази информация "водене на психологическа война" срещу страната му.

На запитване относно репортаж на "Уолтрийт джърнъл", че Иран е изпратил на Русия балистични ракети с малък обсег на действие, Кремъл отговори, че Иран е партньор на Русия и че двете страни развиват диалог във всички области.

Американското издание се позова на неназовани американски и европейски длъжностни лица, по чиито думи Иран е изпратил балистични ракети с малък обсег на действие на Русия.

Говорителят на Кремъл Дмитри Песков каза, че е видял репортажа, но че не всички подобни от него са  верни, пише БТА.

ЕС може да наложи нови санкции срещу Иран

„Иран е наш важен партньор, ние развиваме нашите търговски и икономически отношения, ние развиваме нашето сътрудничество и диалог във всички възможни области, включително най-чувствителните“, каза пред репортери Песков.

Техеран и Москва се сближиха след пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през 2022 г., като Иран изпрати дронове „Шахед“ на руската армия.

Всяко иранско доставяне на балистични ракети на Русия би било остра ескалация на войната в Украйна, каза САЩ в петък, отбелязва агенцията.

Водещи новини

Още новини