Израел освободи арабин-мюсюлманин, отвлечен от Хамас на 7.10

Getty images (архив)
share

"Израелският арабин-мюсюлманин Фархан ал Кади бе освободен при специална операция на Въоръжените сили на Еврейската държава (ЦАХАЛ) в палестинския анклав на брега на Средиземно море ивицата Газа", това написа израелската медия нюзру.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2504

"В освобождаването на петдесет и три годишния мъж участваха бойци от подразделение за специални операции на Военноморския флот и инженерна рота. Действията по освобождаването на Ал Кади бяха разработени и координирани от Службата за обща сигурност на Израел (ШАБАК) и командването на 162-ра дивизия от състава на ЦАХАЛ", добави изданието.

"От военното министерство заявиха, че не могат да разкрият повече подробности за спецоперацията заради сигурността на останалите похитени и за да не се попречи на други действия  по освобождаване на заложници", посочи още нюзру.

"Ал Кади бе отвлечен на 7 октомври 2023 г., докато охраняваше кибуца "Маген" (селскостопанска комуна в Южен Израел, на 5 километра от ивицата Газа). Той прекара в плен на Хамас 326 дена. Мъжът е настанен в болница в Южен Израел и скоро ще се върне при жена си и 11-те им деца", припомни медията от Еврейската държава.

Израелската армия разруши тунел, използван за склад за оръжия край Хан Юнис в ивицата Газа

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2504

Водещи новини

Още новини