Израел е приел подкрепяното от САЩ предложение за прекратяване на огъня, обяви Блинкън

Getty Images/Guliver
share

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2463

Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви днес, че Израел е приел подкрепяното от САЩ предложение за прекратяване на огъня и за освобождаване на заложниците в ивицата Газа, и призова палестинското ислямистко движение "Хамас" да направи същото, предаде Асошиейтед прес.

Блинкън съобщи това след продължилата два часа и половина среща с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху в рамките на последен опит да бъде постигнато споразумение.

След разговорите си с Нетаняху американският държавен секретар се срещна със семейства на израелските заложници, докато стотици демонстранти се събраха на протест пред хотела му в Тел Авив, призовавайки за освобождаване на заложниците, предаде ДПА.

Нетаняху: Срещата с Блинкън беше положителна

Изявлението на Блинкън идва малко преди президентът на САЩ Джо Байдън да произнесе реч по-късно днес при откриването на Националния конгрес на Демократическата партия в Чикаго, на който се очаква вицепрезидентката Камала Харис да бъде официално номинирана за кандидат на демократите за президентските избори през ноември, отбелязва БТА.

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2463

Водещи новини

Още новини