Най-елитната част на иранската армия провежда военни учения

Getty Images (архив)
share

Елитният ирански Корпус на гвардейците на Ислямската революция (КГИР) провежда военни учения в Западен Иран, които ще продължат до вторник, предаде днес Ройтерс, като се позова на иранската новинарска агенция ИРНА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2437

Ученията, които са започнали в петък, се провеждат в граничещата с Ирак провинция Керманшах, „за да засилят бойната готовност и бдителност“, заяви служител от въоръжените сили, цитиран от ИРНА.

Ученията се провеждат, след като Иран се закани да отговори на Израел след убийството на ръководителя на политическото бюро на палестинското ислямистко движение „Хамас“ Исмаил Хания на 31 юли в Техеран.

Иран: Заканата за отмъщение срещу Израел ще бъде изпълнена

Иран и „Хамас“ обвиняват Израел за убийството. Израел нито е поел, нито е отрекъл, че носи отговорност за убийството, което подхранва допълнително безпокойството, че войната между Израел и „Хамас“ в ивицата Газа може да ескалира в целия Близък изток, посочва БТА.

Цитиран от ирански медии, заместник-командирът на КГИР Али Фадави каза в петък, че заповедите на иранския върховен лидер относно суровото наказание за Израел и отмъщението за Хания са ясни и ще бъдат изпълнени по „най-добрия възможен начин“.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2437

Водещи новини

Още новини