Израел ликвидира 10 членове от семейството на лидера на „Хамас“

Getty Images (архив)
share

Израелската армия нанесе съкрушителен удар по лидера на „Хамас“ Исмаил Хания, след като ликвидира 10 членове от семейството му, включително и неговата сестра.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2265

Военната операция е била извършена рано тази сутрин в семейната резиденция на Хания в бежански лагер в Шати, в северната част на град Газа, съобщиха палестински източници.

Атаката е била извършена с боен хеликоптер „Апачи“ от ВВС на Израел, в резултат на която са загинали най-малко 13 души, от които десет са били роднини на Хания.

"Хамас" и палестинските групировки са готови за цялостно споразумение за прекратяване на огъня

От своя страна израелската армия информира, че през изминалата нощ е атакувала две училища в Шати и в Дараж Туфа, които били използвани от терористите на „Хамас“, някои от които са били замесени в кървавото нападение от 7 октомври м.г. Израелската армия обаче не спомена нищо за семейството на Хания.

Това не е първият път, когато Израел атакува семейно жилище на политическия ръководител на „Хамас“, който от няколко години живее в Катар. През ноември м.г. израелската армия бомбардира домът, в който се предполага, че са били две от децата на Хания, но тогава не бяха докладвани жертви, припомня 20minutos.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2265

Водещи новини

Още новини